wat we doen


ons verhaal

The Taste of Work is een plek waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt letterlijk en figuurlijk kunnen proeven van het werkende leven. Bij The Taste of Work bieden wij leerwerktrajecten en zinvolle dagbesteding aan in de horeca. Horecawerkzaamheden lenen zich perfect om weer in het werkende ritme te komen en je kunt zowel met als zonder uiteindelijke horeca ambities bij ons terecht. De deelnemers worden individueel en in groepsverband begeleid door onze gecertificeerde zorgmedewerkers, arbeidsdeskundigen en horecavakmensen met een groot zorghart. 


We ondersteunen en coachen de deelnemers bij het behalen van hun doelstellingen op het gebied van werk en scholing. Eigen regie is een van onze belangrijkste sleutelwoorden. We leveren zorg en persoonlijke begeleiding op maat, waarbij de deelnemer over zijn eigen traject bepaalt. 


Ons doel

Arbeid betekent ergens bij horen, ontmoeten, plezier hebben met elkaar, persoonlijke ontwikkeling, creatief mogen zijn, je nuttig voelen en simpelweg een reden hebben om op te staan. Het hebben van werk is voor de mens een van de fundamentele facetten in het leven. Dit geldt voor de gehele samenleving, maar helaas is het niet voor iedereen vanzelfsprekend om hieraan mee te doen. Met deze gedachten coachen wij onze deelnemers met als doel ze op een duurzame manier door te laten stromen richting regulier werk en scholing. 


Onze deelnemers

Wij bieden zorg aan mensen uit de leeftijdscategorie 14 t/m 70 jaar. We begeleiden mensen met bijvoorbeeld GGZ-problematiek, gedragsproblemen, licht verstandelijke beperking en jongeren in een kwetsbare positie. Iedereen van jong tot oud doet ertoe en wij willen dat gevoel graag overdragen. The Taste of Work draagt er zorg voor dat iedereen zich gewaardeerd voelt en in zijn kracht staat. De geboekte vooruitgang communiceren we met de eventuele betrokkenen en zorgdragers.  


De werkzaamheden 

Het vertrekpunt is het opdoen van de basis arbeidsvaardigheden zoals, op tijd komen, werken in teamverband etc. Op de website van The Taste of Work verkopen we bedrijfslunches, borrelplanken, soepen, een heerlijke high tea en tapas, zodat de deelnemers echte werk ervaring opdoen. Denk hierbij aan brood bakken, patisserie, snijtechnieken en kooktechnieken. We betrekken de deelnemers bij uiteenlopende werkzaamheden zoals, de administratie en het bezorgen van de boxen. Onze deelnemers gaan zo zelfstandig mogelijk te werk, zij runnen de zaak en krijgen hier alle credits voor.